Castraveti pentru iarna |
Pentru un borcan ai nevoie de castraveti, de preferat micuti si proaspeti, ceapa si morcov taiate rondele, o bucatica mica de hrean, boabe de piper, mustar si o foaie de dafin, doua linguri de zahar, o lingurita de sare grunjoasa, otel cat sa acopere dunga de jos a borcanului, apa cat cuprinde.
Puneti castraveti in borcanele curate si uscate, adaugati otetul de 9 grade pana la dunga de jos a borcanului, apoi puneti rondelele de ceapa si morcov, boabele de piper, mustar, zaharul si sarea si completati cu apa rece. Capsati borcanele si agitatile putin sa se dizolve sarea si zaharul. Punei intro cratita un prosop, asezati borcanele, adaugati apa rece si le lasam sa fiarba pana cand castravetii isi schimba culoarea. Opriti focul si lasati borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert. Dupa ce se racesc ii depozitati in camara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu