Pentru ca s-a racorit un pic afara am decis sa fac ,, Taci si inghite'', un preparat delicios, nu prea prieten el cu silueta, dar din cand in cand merita sa facem o exceptie. Mamaliguta cu branza, carnati si oua la cuptor este un deliciu de secole. Pentru deliciosul preparat avem nevoie de:
-400 gr. malai
-1,5 l apa
-1 lingurita sare
-100 g unt
-200 g. branza
-200 g carnati de casa
-2 linguri lapte
-sare
Se face o mamaliguta mai moale. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc. Se pune un strat subtire de mamaliga asezata usor si intinsa cu o lingura muiata in unt. Se pune un strat de branza de burduf sau telemea, dupa gust, si unt, un nou strat de mamaliga, un strat de carnati,de preferat de la garnita, daca sunt proaspeti trebuie prajiti inainte si taiati felii, un nou strat de mamaliga si unt. Ultimul strat trebuie sa fie cel de mamaliga. Se face cu lingura ,,cuiburile'' in care vor fi puse ouale cu un praf de sare si piper. Preparatul este gata cand oul este facut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu