Pentru dovlecei umpluti cu carne avem nevoie de :
-6 dovlecei mijloci
-500 g carne macra
-o felie de paine
-1 ceapa mica
-2 linguri ulei
-2 linguri de orez
-1 lingurita marar tocat marunt
-sare
-piper
Se aleg dovlecei cat mai egali ca marime, se spala bine, se taie in doua si se scote miezul. Se presara cu sare si se lasa pana este pregatita umplutura.
Se da carnea si felia de paine muiata in apa prin masina de toacat sau se pune in robotul de bucatarie. Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de ulei, bunica punea untura sau jumari ramase de la topitul unturii, (daca aveti va sfatuiesc sa le le folositi, chiar daca au cateva calorii in plus, din cand in cand putem face o exceptie). Separat se prajeste ceapa taiata marunt in putin ulei si orezul bine spalat. Se stinge cu putina apa si se amesteca cu carnea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu