Afișări ale paginii săptămâna trecută

joi, 29 iunie 2017

Dovlecei umpluti cu carne

Este sezonul dovleceilor! Daca nu ii ai in gradina ii gasesti in toate pietele! Sunt ieftini, gustosi si pot fi preparati in multe feluri. Daca esti in pana de idei pentru masa de parnz sau cina ce ai zice de o portie de dovecei umpluti cu carne.  Reteta o prepara si bunica si mama si te asigur ca o sa fie un deliciu, singurul dezavantaj este caldura din bucatarie dar, crede-ma,merita!
Pentru dovlecei umpluti cu carne avem nevoie de :


-6 dovlecei mijloci
-500 g carne macra
-o felie de paine
-1 ceapa mica
-2 linguri ulei
-2 linguri de orez
-1 lingurita marar tocat marunt
-sare
-piper

Se aleg dovlecei cat mai egali ca marime, se spala bine, se taie in doua si se scote miezul. Se presara cu sare si se lasa pana este pregatita umplutura.
Se da carnea si felia de paine muiata in apa prin masina de toacat sau se pune in robotul de bucatarie. Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de ulei, bunica punea untura sau  jumari ramase de la topitul unturii, (daca aveti va sfatuiesc sa le le folositi, chiar daca au cateva calorii in plus, din cand in cand putem face o exceptie). Separat se prajeste ceapa taiata marunt in putin ulei si orezul bine spalat. Se stinge cu putina apa si se amesteca cu carnea.
Dupa ce am preagtit carnea, scurgem dovlecei de apa pe care au lasat-o si ii umplem. Ii asezam intro tava cu putina apa, nu mai adaugam ulei, acesta cu siguranta se va scurge din dolvlecei si ii punem in cuportul incins in prealabil. Ii lasam sa fiarba inabusit pana se moaie dovlecei. Cand sunt gata se adauga smantana sau se serveste separat in sosiera.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu