Afișări ale paginii săptămâna trecută
luni, 12 iunie 2017
Dulceata de capsuni
Dulceta de capsuni este un rasfat pentru papilele gustative. Este una din preferatele mele, iar cea facuta dupa o reteta gasita intro carte de bucate din 1900, este de-a dreptul delicioasa.
Pentru reteta de dulceata de capsuni pe care o facem astazi avem nevoie de:
*1kg de capsuni
*1kg de zahar
*1/2 lingurita de sare de lamaie
Se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala cate putin odata, in apa multa. Se pun pe o sita sa se scurga, apoi se indeparteaza coditele, punand fructele pe o farfurie, direct pe cantar.
Se pun intro cratita smaltuita, un strat de zahar, unul de fructe, peste care se presara un praf de sare de lamaie. Se continua asa pana se pun toate fructele si tot zaharul, ultimul rand fiind de zahar. Sa nu se uite sarea de lamaie, deoarece aceasta intareste fructele si le pastreaza culoarea. Se lasa astfel o jumatate de zi, pana incep fructele sa lase zeama. Se pun la fiert intai la foc mai mic, apoi pe foc mai iute 15 minute, in care timp nu se amesteca cu lingura, ci numai se scutura vasul. Se ia de pe foc si se lasa pana a doua zi cand se fierbe dulceata din nou 10 minute. dupa ce se racoreste, se pune in borcane, si se fierb 15 minute intrun vas cu apa.
Bine de stiut: Nu trebuie fiert mai mult de 2 kg de fructe odata, ca sa nu fie strivite.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu