Afișări ale paginii săptămâna trecută

marți, 6 iunie 2017

Este vara si au aparut fructele de sezon. Vreau sa cred ca, in piete, la batranicile care isi vand fructele din gradina, inca mai gasim cirese, capsuni, visine, prune, caise.. ca pe vremea bunicii, fara prea multe E-uri pentru o dulceata delicioasa. Astazi va propun sa facem o dulceata de cirese, dupa o reteta veche, fara conservant, numai buna pentru clatite sau micul dejun.

Dulceata de cirese


*o farfurie adanca, plina cu varf, de cirese fara samburi,
*1kg de zahar, 
*vanilie
*zeama de la 1/2 lamanie



Se spala si se scot samburii cireselor. Se pune intro cratita, cu fundul gros, un rand de cirese, unul de zahar, pana se termina intreaga cantitate de zahar si cirese. Se pune cratita pe foc mic, sa se topeasca zaharul in zeama lasata de fructe. 
Se misca din timp in timp cratita, ca sa nu se prinda dulceata. Se da apoi la foc iute, luand spuma cand se ridica si amestecand din cand in cand usor cu dosul lingurii. Cand incepe sa se lege, se da 10 minute la o parte, apoi se adauga o bucata de vanilie si zeama de lamaie. Se pune din nou sa fiarba pana zeama este bine legata. 
Se ia de pe foc si se pune in borcane curate. 



Bine de stiut: Dulceata nu se zahariseste daca se sterge marginea cratitei, in timpul fiertului, cu un servetel curat, muiat in apa rece. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu